Fjäll-choklad

Koncept och design

Förpackningsdesign för mjölkdryck

Uppgift: Skapa en förpackning till en valfri mjölkdryck, med min hemort som utgångspunkt. Produkten skulle marknadsföras genom en lanseringskampanj där en kommunikationsplan skapades utifrån en fiktiv budget.

 

Produkt: Chokladdryck av havre.

 

Målgrupp: Familjer med en förkärlek till fjällen.

 

Koncept: Varumärket byggdes upp med hjälp av storytelling innan en design togs fram för att attrahera målgruppen. Resultatet blev en chokladdryck i fickformat, för att kunna ta med fjällfikat var du än är.

 

Enheter: Annonssida till ett matmagasin, utomhusskylt,  hyllvippa till butik, Instagram och profilkläder.

 

Programvara: Illustrator, InDesign och Photoshop.

fjallchoklad_med_linjer.jpg

Förpackningsdesign

och moodboard

Varumärket byggdes genom storytelling med anknytning till min hembygd. Jag utgick från Sälenfjällen och ville att förpackningen skulle spegla fjällmiljön. Då produkten var en genuin produkt fast i ny tappning ville jag skapa en genuin fjällkänsla med ett modernare uttryck.
Jag hittade signifikanta detaljer kopplade till fjällen och gav förpackningen en sömlös flat design, som löper runt produkten.

 

Formatet på produkten kändes självklart då jag ville att det skulle vara en fjällfika för alla och för alla tillfällen. Jag ville göra en fjällfika i fick-format helt enkelt, lätt att ta med var du än är.

Kampanjens alla delar

Kampanjen bestod av en helsidesannons i ett matmagasin, aktiviteter på Instagram, butikmaterial i form av hyllvippor, profilkläder till personal samt en annonstavla i stort format.